Vår verksamhet

Kulturverksamhet

Aktiviteter för bygdens kulturella utveckling

Bygdegårdsföreningen arbetar aktivt för bygdens kulturella utveckling och många arrangemang har kommit till tack vare ett nära samarbete mellan föreningen och Bygdegårdarnas Riksförbund och kulturförvaltning, Tyresö kommun. Våra program innehåller musik, teater och varieté och genom åren har många folkkära artister från musik-, teater- och varitéscener runt om i landet glatt Tyresöborna med sina lustspel på Bygdegården.

Barnteater i Tyresö Bygdegård

Varje höst och vår arrangerar vi i samarbete med Tyresö kommuns kultur- och fritidsförvaltning barnteaterföreställningar riktade till barn under sju år. Få föreställningar arrangeras och dessa är mycket populära så boka in ett teaterbesök i din kalender redan nu. Mycket uppskattat av barn, barnbarn, syskonbarn, kusinbarn, grannens barn och alla som uppskattar en eftermiddag i kulturens tecken.

Kommande aktiviteter & event

Mer information om kommande program finns på sidan aktiviteter och event  i Tyresö bygdegård.

Programråd

Programråd för kultur, fest och arrangemang

I föreningens egen regi finns sedan 1990 ett programråd för kulturaktiviteter, fester och andra arrangemang. Detta har bland mycket annat resulterat i danskurser, musikcaféer, körsång, vävkurser, matlagningskurser, vinprovaraftnar, syträffar, dartträffar, garnfärgningskurser, utställningar, loppmarknader, vandringar, föredrags- och trivselkvällar med kulturinslag.
I programrådet finns alltid plats för nya aktiva medlemmar med möjlighet att hjälpa till med din tid eller med dina idéer. Kontakta oss om du vill vara med i vårt glada programråd och driva verksamheten framåt. Vi träffas 2 gånger per år för planering.

I Bygdegården finns plats att förverkliga dina idéer!

Samarbetspartners Bygdegården välkomnar alla passionerade personer med kulturellt intresse som vill starta kurser, genomföra en workshop eller hålla ett föredrag att kontakta oss – vi har lokalerna som ger möjlighet att förverkliga dina idéer!

  • Har du tusen idéer om aktiviteter som “borde” ordnas?
  • Har du tid och engagemang över att investera i något du tycker är kul?
  • Söker du ett forum för att förverkliga dina idéer?
  • Vill du träffa likasinnade som också brinner för kultur, teater och intressanta föredrag?

Kontakta oss så vi kan utveckla och förverkliga dina goda idéer tillsammans!

Dela & Gilla Tyresö Bygdegård!