Hyresvillkor & Ordningsregler

Hyresvillkor

Åldersgränsen för att hyra Bygdegårdens lokaler är 25 år. Som hyresgäst kan du hyra lokaler antingen per dygn eller per timme. Fredagar, lördagar och röda dagar kan endast hyras per dygn. Medlemmar har förmånsvillkor och kan under vardagar och fredagar hyra till ett rabatterat pris.

Hyrestider

Vid dygnsuthyrning förfogar hyresgästen över lokalerna från kl. 12.00 uthyrningsdagen till kl. 10.00 nästa dag då lokalerna ska återlämnas städade och klara i enlighet med givna städinstruktioner.

Boknings- och hyresregler

Vi tillämpar Svenska kursgårdars bokningsregler, vilket i korthet innebär att du bekräftar din bokning genom att betala in en bokningsavgift (del av hyran) inom 14 dagar efter faktureringsdatum. I och med betalningen av bokningsavgiften godkänner hyresgästen avtalet i sin helhet. Resterande hyra ska vara oss tillhanda senast 120 dagar före hyresdagen eller inom 14 dagar om bokningen görs senare än 120 dagar före hyresdagen.

Som hyresgäst förbinder du dig att inte använda lokalerna till ändamål som är förbjudna i lag eller som kräver tillstånd, utan att först ha ansökt och fått tillstånd från vederbörlig myndighet.

Vänligen vårda lokalerna och omgivningarna samt var aktsam om inventarierna. Om något saknas eller går sönder så står du som hyresgäst ansvarig för att ersätta skadan/förlusten

Avbokningsregler

Inbetald bokningsavgift återbetalas inte.
Resterande hyra återbetalas vid avbokning mer än 120 dagar före hyresdagen. Dessa regler gäller gäster som hyr f.o.m. 2017-01-01.

Ordningsregler

Vi ber alla hyresgäster och gäster att beakta våra regler och säkerhetsföreskrifter för allas trivsel och säkerhet. Bygdegården hyrs ut vid cirka 600 tillfällen under ett år och vi är måna om att alla våra gäster ska få tillgång till en trivsam lokal. Som hyresgäst är det extra viktigt att läsa igenom våra ordningsregler och tips då ansvaret på flera punkter ligger hos avtalstecknaren.

Maxgräns för antal gäster

Håll antalet gäster inom de maxgränser som gäller för den lokal ni hyrt. Skulle något hända, och ni har varit fler än tillåtet, upphör alla försäkringar att gälla och ni står personligen ansvariga för eventuella skador. Och ja, även små barn och personal räknas som enskilda gäster

Var finns Brandsläckare?

Ta reda på och informera övriga ansvariga om var brandsläckare finns.

Var finns Nödutgångar?

Ta reda på och informera övriga ansvariga om var nödutgångarna finns.

Rökning och pälsdjur

All rökning sker givetvis utomhus för allas trivsel och säkerhet. Likaså hålls alla husdjur utanför Bygdegårdens lokaler för våra allergikers skull.

Fyrverkerier – tillstånd krävs!

Det är många som tycker att det är festligt och roligt med fyrverkerier samtidigt är det viktigt att komma ihåg att andra finner fyrverkerier både störande och obehagligt. Enligt lagen är det EJ tillåtet att skjuta fyrverkerier annat än under nyårs-, påsk- och valborgsmässoafton. För alla fyrverkerier på annan tid måste tillstånd beviljas av polisen. Om du planerar ett fyrverkeri i samband med ett arrangemang på Bygdegården måste du ansöka och få ett beviljat tillstånd hos polismyndigheten. Besök Räddningsverkets informationssidor rörande hantering av fyrverkerier.

 

Marschaller – placera dem rätt

Ställ marschaller och liknande på ett sådant sätt att de:

  • inte sotar ner huset, utemöblerna eller annat
  • inte lämnar brännmärken (ställ aldrig direkt på något i trä!)
  • inte riskerar att sätta eld på utemöbler eller omgivningarna
  • inte kan tippa (hett, flytande paraffin kan lätt ge brännskador)

Stör ej grannarna – sänk ljudnivån

Musik kan även uppfattas som buller och därför är det viktigt att du som hyr Bygdegården respekterar våra regler gällande ljudnivåer. Kom ihåg att det finns grannar nära Bygdegården som kan störas och föreningen jobbar för att upprätthålla goda relationer med boende i området varför vi betonar följande regler:

Tyst klockan 22.00
Utomhus ska det vara absolut tyst kl 22:00 veckans alla dagar. Naturligtvis får man föra vanligt samtalston, men ej stoja och spela musik.
Inomhus ska det vara absolut tyst 01:30 på fredagar, lördagar och helgdagar, samt kl 23:00 på veckans övriga dagar (sön.-tors.).
Håll fönster och dörrar stängda som vetter mot bebyggda områden. Om det känns varmt eller kvavt kan fönster öppnas mot öster dvs kyrk- och slottssidan.

Ljudvolym
För alla ljud- och medieanläggningar är max tillåtna volym 90 decibel. Inhyrda band och DJ:s får under kortare ögonblick nå 100 decibel, men generellt ej hålla högre nivå än 90 decibel.

Övernattning
Våra lokaler får absolut inte användas för någon form av övernattning. Detta på grund av gällande brandskyddsregler.

 

Ansvarsförbindelse

Hyresgästen skriver under hyresförbindelsen och ansvarar därmed för att Bygdegårdens regler efterlevs och respekteras. Ansvarsförbindelsen innebär även att hyresgästen informerar inhyrd personal, band, DJ:s samt gäster om Bygdegårdens alla regler, tidsgränser, instruktioner och gränsvärden.

 

Värna vår utomhusmiljö

Träd, buskar och blommor är till för allas glädje och utifrån tidigare erfarenheter uppmanar vi våra hyresgäster att var rädd om Bygdegårdens trädgård och omgivande natur. Vill ni löva och dekorera ordnar ni material på annat håll. Det är EJ tillåtet att plocka blommor eller hugga grenar från träd och EJ heller tillåtet att slänga växtavfall på Bygdegårdens tomt. Kom ihåg att berätta detta även för barnen!

Pin It on Pinterest